Сега четете
Депутат се отказа от имунитета си заради разследване на търговия с влияние

Депутат се отказа от имунитета си заради разследване на търговия с влияние

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов се отказва от имунитета си, след като той бе поискан от главния прокурор във връзка с продължаващо разследване срещу него.

Това стана ясно от заявление на Аврамов, прочетено от председателя на парламента Вежди Рашидов в началото на днешното заседание. Той е уведомил с писмо главния прокурор за решението на депутата.

В началото на седмицата главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер – за търговия с влияние. С определение от 17.10.2022 г. Софийски градски съд спря наказателното производство срещу Аврамов поради придобиване на депутатски имунитет.

Вижте и

Аврамов е обвинен, че през 2012 година, когато беше депутат от ГЕРБ, е поискал от бизнесмена Светослав Илчовски 220 000 лева, както и право на ползване на земеделски земи. До закриването на спецправосъдието делото срещу него се гледаше в Специализирания наказателен съд.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре