Сега четете
Гълъб Донев: Нов бюджет няма да има при служебен кабинет

Гълъб Донев: Нов бюджет няма да има при служебен кабинет

Въпреки стремежа на ПП да задължат служебния кабинет да внесе нов бюджет, такъв изглежда няма да има. 

Премиерът Гълъб Донев по време на парламентарния контрол категорично заяви, че „служебното правителство няма и не може да има собствена политика по доходите“.

„Политиката по доходите е дългосрочна и затова трябва да се разработва и прилага от редовно правителство. Към настоящия момент служебното правителство няма право да формира политика по доходите, а прилага политиката такава, каквато е заварена от предходното редовно правителство, с параметрите, които са гласувани от Народното събрание в Закона за държавния бюджет“, заяви министър-председателят.

Междувременно от ПП продължават срещите с браншови организации за бюджета. Източници на OFFNews от групата съобщиха, че се работи и по проекторешение за задължаване на Министерски съвет да внесе нов бюджет.

Вижте и

Лидерът на левицата Корнелия Нинова попита Донев дали знае, че в Министерство на икономиката и индустрията се увеличават бордовете на държавните предприятия. По думите ѝ има случаи, в които за 20 работещи се назначава над 30 административни служители, а бордът на това предприятие се увеличава.

„Увеличавате бордовете, увеличавате администрацията. Казвате ми, че няма пари, че не могат да се увеличават доходите“, заяви тя. Донев пое ангажимент да провери казуса.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре