Сега четете
Блокирал круиз-контрол принуди шофьор да кара два часа със 126 км/ч

Блокирал круиз-контрол принуди шофьор да кара два часа със 126 км/ч

Спомняте ли си филма „Скорост“, в който пътнически автобус трябваше да се движи с определена скорост, за да не избухне заложената в него бомба? Нещо подобно се случи с китайски шофьор, след като круиз-контролът на автомобила му блокира и той беше принуден в продължение на два часа да се движи със скорост 126 км/ч по магистрала, съобщава Asiaone.

Шофьорът с фамилно име Сие е успял да избегне сблъсъка с други участници в движението благодарение на комбинираните усилия на полицията, която разчисти пътя пред него, и на автомобилен инженер, предаващ инструкции по мобилен телефон. В информацията не се посочва какъв е автомобилът на китаеца, но стана ясно, че неговият круиз-контрол е излязъл от строя при опит да намали скоростта и превключване на неутрална предавка.

Мъжът зад волана при няколко отчаяни опити да намали, след което се обажда на полицията и казва: „Здравейте, карам със скорост от 126 км/ч на круиз-контрол, но спирачката не работи. Не мога да го изключа. Мисля, че ще умра“, казва той.

Полицаят насреща прави всичко възможно да успокои паникьосания шофьор, като в същото време колегите му започват да разчистват пътя пред носещата се със 126 км/ч кола. Проблемът в случая е с пунктовете за плащане на такси, през които автомобилът успява да премине. В крайна сметка полицаите ескортират колата до стръмен участък от магистралата, където с с помощта на автомобилен инженер, даващ инструкции по мобилен телефон, превозното средство е спряно.

Вижте и

Остава неясно какво е причинило задръстването на круиз-контрола на автомобила, но след като изпитанието му приключи, Сие предположи, че може да е малко чай с мляко, който е разлял малко преди колата да излезе извън контрол. Инцидентът предизвика бурна дискусия в социалните мрежи, като случилото се най-често беше сравнявано именно с филма „Скорост“ от 90-те години, в който Киану Рийвс и Сандра Бълок трябваше да се справят със същия проблем.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре