Сега четете
Борисов: Правителство с мандат на „Български възход“

Борисов: Правителство с мандат на „Български възход“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага да бъде сформирано правителство с третия мандат, който да отиде в „Български възход“ на Стефан Янев.

Според Борисов за съставянето на кабинет са възможни различни варианти – с по-експертен състав и ясно договорена програма или с по-политически фигури. Борисов предложи и конкретна формула – министри да станат настоящите председатели на комисиите в НС. Според лидера на ГЕРБ правителството трябва да е с къс мандат – до лятото или до местните избори, но е критично важно да има действащ кабинет през зимата в условия на продължаваща война. Борисов потвърди, че няма амбиции да застава начело на кабинет.

„Ние можем да направим правителство и с първия мандат, но то няма да е устойчиво, няма да предизвика спокойствие, няма да ни представи еднозначно пред обществото и напрежението ще продължи да расте. Трябва да се благодари на президента Радев, че проявява търпение – да може и ние да свикнем, че сме победители, а другите са победени, че най-доброто е работещо правителство. Това го иска народът, това го диктува здравият разум. Всичко останало е катастрофа. За да няма его и да няма ядосани по трасето, въобще не трябва да се говори за първи, втори и който и да е било мандат. Но ние имаме вече много добра коалиция“, коментира лидерът на ГЕРБ пред Би Ти Ви. Според Борисов партиите не могат да си позволят да разпуснат парламент, който работи добре и постига съгласие по много въпроси.

Борисов обаче отвори фронт срещу „Продължаваме промяната“ и даже обяви, че тази партия може да „стане трудна за общуване“. Борисов потвърди, че самият той няма да е номинация за премиер, но има готови имена за министри. Сред тях има и стари министри, и нови експерти. Борисов отказа да коментира имената, защото още не се е стигнало до кабинет. „Най-лесно ще е третият мандат да отиде при „Възхода“. Това правителство ще е с кратък мандат – до лятото или до местните избори. Ние винаги можем да отидем на избори. Моето предложение е по същия начин, както минаха комисии, ако искат, шефовете на комисии да станат министри, да изпълнят тези точки и тогава да отидем на избори. Ще е минала зимата, никой няма да е загубил от нас“, заяви Борисов.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре