Сега четете
Шон Пен даде единия от двата си Оскара на Зеленски. До края на войната

Шон Пен даде единия от двата си Оскара на Зеленски. До края на войната

Шон Пен подари една от двете си статуетки „Оскар“ на украинския президент Володимир Зеленски при поредната своя визита в Киев, съобщи Variety. По време на срещата между двамата именитият холивудски актьор и режисьор изрази и по-нататъшната си подкрепа за Украйна на фона на руската военна инвазия в страната. Държавният глава пък връчи на Пен украински орден за заслуги за искрената подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на страната и значителния принос за популяризирането на Украйна по света. Размяната на тези знаци на взаимно уважение беше показана във видео, споделено от Антон Герашченко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна.

Това е за вас. То е просто символична глупост, но ако знам, че е тук, че част от мен е тук, ще се почувствам по-добре и достатъчно силен за битките. Когато победите, върнете ми го в Малибу“, казва Шон Пен на Зеленски във видеото. Статуетката ще остане в Украйна до края на войната. Актьорът, който освен с филмите си е известен и с политическата си активност, по-рано беше заявил, че обмисля да се присъедини към украинските сили, за да се бори срещу Русия.

Името на Пен беше гравирано и върху специална възпоменателна плоча на т.нар. Алея на храбростта, където такива поименни плочи се посвещават на известни личности, изразяващи подкрепа за Украйна във войната с Русия. „Има три места по света, където ще се чувствам горд – мястото, където е родена дъщеря ми, мястото, където е роден синът ми, и тук. Благодаря ви“, казва още актьорът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре