Сега четете
Украинци на протест: Оставете ни в хотелите

Украинци на протест: Оставете ни в хотелите

Хиляди украински бежанци протестират днес на различни места в страната с искане държавата да продължи програмата, чрез която пребивават в хотелите.

До 15 ноември те трябва да се изнесат в държавни бази, или да се оправят сами. Подкрепят ги и хотелиерите. Това са поредните протести след 31 октомври, когато българските власти обявиха новите правила за настаняване. Както изглежда, днешните прояви са най-големите и зрелищни.

Демонстрациите започнаха по обед. Около 500 души излязоха в Кранево, стотина – в Банско. Доста хора са се събрали и в Приморско.

„Ние се интегрирахме тук, започнахме курсове по български език. Искаме да благодарим на България и не искаме изселване. Децата ни ходят в български училища. Ние молим да останем. Искаме програмата да продължи такава, каквато е в момента“, обясняват протестиращите.

Вижте и

„Нямаме информация десети ден кога ще бъдем преместени. Но до нас достигна информация за Елхово. Както и че в базите няма отопление, студено е  – децата, възрастните, както и съвсем малките, не могат да живеят там. Базите не са приспособени за живот през зимата“, каза Наталия Шарентаченка, цитирана от БНР.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре