Сега четете
Пребиха с мотика пенсионер при опит да го оберат

Пребиха с мотика пенсионер при опит да го оберат

Жестоко нападение срещу възрастен мъж в село Копривлен, община Хаджидимово. В дома му проникнал крадец, който го ударил с мотика и възрастният човек изпаднал в безсъзнание. Мъжът е оцелял, но е с множество травми. Извършителят пък си е тръгнал с празни ръце, защото в къщата пари нямало.

В дома на Севдалин в Копривлен, неканеният гост влязъл тихомълком в понеделник вечерта. Веднага проличало, че не идва с добро.

„Влезе един с мотика, целият беше маскиран, с качулка отгоре. Маската беше плътна. Влезе вътре и ми каза: „Давай парите”. С влизането загаси и тока вътре и с някакво си фенерче светеше”, обяснява Севдалин.

След като няколко пъти попитал за пари, маскираният се ядосал и вдигнал мотиката срещу беззащитния мъж.

„За да се защитя, вдигнах ръката. Мотиката ме удари по главата. Същевременно познах, че и мотика си е моя. Вземал я е от парника”, разказва Севдалин.

Това е последното, което помни.

„Като ме удари, аз съм изгубил съзнание и съм легнал на леглото. През това време ме е вързал. Когато дойдох в съзнание, гледам, че цялата възглавница е в кръв. А той през това време обърнал цялата кухня, всичко наопаки, не можал да намери пари. Откъде ще ги намери тези пари? И аз не знам, като ги нямаме”, казва Севдалин.

Жестоките травми по главата на Севдалин предизвикали някакво съчувствие в нападателя и след като не намерил пари, той неочаквано взел да помага на жертвата си.

„Сигурно и той се е уплашил. Развързал ме е и избягал. Но аз се осъзнах, когато ми бяха вързани ръцете в леглото”, разказва жертвата.

Вижте и

Пострадалият мъж е категоричен, че крадецът не е местен човек.

Травмите на Севдалин са много сериозни. Предстои му дълго възстановяване, принудителна почивка от задълженията, и със сигурност разходи.

„Лекарят ми каза, че може да се наложи операция. Като отида на контролен преглед, на ново да изследват със снимка”, разказва възрастният мъж.

Севдалин вярва в полицията и е сигурен, че неизвестният мъж ще бъде задържан, преди да продължи с престъпленията си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре