Сега четете
Пет дена издирват в Стара планина над Чипровци 65-годишния Павлин Найденов, известен като Палчо Техниката

Пет дена издирват в Стара планина над Чипровци 65-годишния Павлин Найденов, известен като Палчо Техниката

Пети ден издирват в Стара планина над Чипровци 65-годишния Павлин Найденов, известен като Палчо Техниката. Мъжът е от Чипровци.

По склоновете на планината са екипи на полицията от Монтана, спасители от пожарната в Монтана с дронове, гранични полицаи от участъка в Чипровци, общинари от Чипровци и граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана пред БТА.

Павлин Найденов е изчезнал около 17 часа на 6 ноември, след като в този ден отишъл във високата част на планината да бере боровинки. Той се движел с джип, към 16:30 часа бил забелязан от други берачи в планината, с които разменил няколко думи и тръгнал към Чипровци. След това никой повече не го е видял и следите му се губят.

Вчера автомобилът е бил открит в опасната пресечената местност Деяница, паднал в дере и с нанесени от това значителни материални щети, но самият Павлин Найденов не бил в него. Преди това по пътя намерили захвърлена шубата на мъжа. Не е открит и в околността на дерето. В близост до дола има извор, мочурища и тресавища.

Джипът на издирвания мъже е открит заключен. Вътре имало радиостанция, челници, сигнални ракети и всичко необходимо за реакция при екстремна ситуация.

Предполага се, че заради гъстата мъгла в неделя, която свалила видимостта в планината до 1-2 метра, Павлин Найденов е решил, че с автомобил не може да слезе в Чипровци и е тръгнал пеша. След това вероятно се е загубил и сега е някъде в планината, коментира кметът на Чипровци Пламен Петков, който също участва в издирването.

Вижте и

Надеждата да бъде открит мъжа обаче намалява, въпреки че той познава района и от 20 година работи във фирма, която се занимава с правенето на пътища в местността.

По случая е образувано досъдебно производство, за да се установи как точно е настъпило събитието, тъй като джипът е намерен извън пътя и заключен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре