Сега четете
„Музейко“ става собственост на общината

„Музейко“ става собственост на общината

Научно-образователният детски център „Музейко“ в Студентски град ще бъде дарен на Столична община от създателя му – фондация „Америка за България“.

С друго предложение „Музейко“ ще бъде превърнат в общински културен институт със същото име. „Волята на дарителя е детският научен център „Музейко“ да продължи да функционира като такъв, предлагащ на жителите и гостите на София иновативни експонати и дейности“, се казва в предложението.

„Америка за България“ е представила оценка на дълготрайни активи на „Музейко“, според която стойността на вещите, предмет на дарението, е около 3 млн. лв. Според доклада бюджетът за издръжката на общинския център за 2023 г. е в размер на 1,6 млн. лв.

Преди няколко месеца кметът Йорданка Фандъкова обяви във фейсбук, че научният център „Музейко“ ще се превърне в начално училище в областта на СТЕМ обучението – евентуално в края на 2023 г. „Меморандумът за създаване на иновативно начално училище от ново поколение в сградата на „Музейко“ вече е факт. С общата ни воля – Столична община, фондация „Америка за България“, Химико-технологичния и металургичен университет и МОН, София ще има начално училище с фокус върху изучаването на природни науки, дигитални технологии, инженерно мислене и математика (STEM)“, съобщи тя през май. По думите й след приключване на часовете и в почивните дни „Музейко“ ще продължи да функционира като интерактивен детски научен център.

Вижте и

В социалните мрежи заваляха коментари, че с това „Музейко“ ще бъде унищожен. „С него ще стане като с жълтите павета“, пишат зевзеци. Други по-сериозни опасения са как точно щ функционират училището и детския център на едно място. Мнозина се питат кой ще преподава в училището и дали ще бъде запазен досегашния екип.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре