Сега четете
Камъни летяха към дома на Димитър Талев

Камъни летяха към дома на Димитър Талев

Неизвестни мъже посегнаха на дома на писателя Димитър Талев. Вандалите са повредили фасадата и оградата на старинната къща, като са я замеряли с камъни. Надраскани са и портите на вилата, намираща се в село Бистрица. По това време вътре са били близките на писателя.

Авторът на „Железният светилник“  живее в Бистрица до смъртта си. Димитър Талев построява къщата през 58-ма година като вътре пише и някои от последните си творби, а в стаите се пазят ценни ръкописи. Архивите се съхраняват от внука на писателя и неговата правнучка, които живеят в къщата.

В края на миналата седмица те чуват странни шумове. „Чух няколко пъти инцидентни тропания и после като погледнах към ливадата видях четирима доста солидни мъжаги, които почнаха да мятат камъни, павета и пръст. Ударът беше с прашки”, разказва Климент Талев.

Мъжът слага дъски пред прозорците, за да не ги счупят. Така щетите остават само по фасадата и оградата. А върху портата има надписи с боя.

Вижте и

“Всичко се поправя, но моралните щети никога няма да се поправят и страхът в очите на дъщеря ми. Това е нещо страшно и много обидно“, каза той. “Полицията работи по няколко версии. Причината може да бъде разветите знамена на къщата, може и да е просто случайност. Не знаем обаче дали извършителите знаят, че това е дом на известния писател”, обясни Самуил Попов, кмет на село Бистрица.

От СДВР съобщиха, че разследването продължава и извършителите все още не са установени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре