Сега четете
Започна срещата между ГЕРБ и БСП за новия бюджет

Започна срещата между ГЕРБ и БСП за новия бюджет

Започна срещата между парламентарните групи на БСП и ГЕРБ-СДС. Разговорите са посветени на бюджета за 2023 г. Преговорите се водят от председателите на двете ПГ – Корнелия Нинова и Десислава Атанасова.

„Времето за бюджетната процедура тече, а още дори няма преговори за съставяне на правителство. Затова ние сме загрижени какво ще се случи догодина с икономиката, с домакинствата и със семействата“, отбеляза в началото на срещата Нинова.

На срещата се очаква да бъдат коментирани най-важните приоритети на двете партии свързани с държавния бюджет за следващата година. Вероятно ще се търси консенсус върху това по какъв начин трябва да бъде изграден бюджета, така че да е възможно най-добър в икономическо отношение, да успее да подпомогне на българските граждани във времена на кризи и същевременно да няма висок дефицит.

БСП вече осъществи среща с ПП, като след разговорите и двете партии стигнаха до консенсус по макроикономическите показатели.

Вижте и

БСП започна серия от срещи с парламентарно представените партии относно бюджета след като служебния кабинет заяви, че ще внесе предложение за удължаване на сегашния действащ до април 2023 г. Според Нинова трябва да има нов бюджет, защото ако се удължи старият средствата по социалната политика ще бъдат недостатъчни.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре