Сега четете
Димитър Илков: Снимал съм в някои от големите филми, най-големият определено е „Троя“, това ще си остане най-великото изживяване

Димитър Илков: Снимал съм в някои от големите филми, най-големият определено е „Троя“, това ще си остане най-великото изживяване

Актьорът Димитър Илков изиграл  фотографа Дани   в популярната поредица „София ден и нощ“ дава есклузивно интервю за нашата медия.
Димитър всъщност е познато лице от екрана,  е участвал в много реклами и музикални видеоклипове. Играел е заедно със звезди,като Брад Пит в “Троя”.

В екшъна Димитър играе мирмидонец в гвардията на Брад Пит. Снимал се е още в “Непобедимите 3” и в “Живи машини” с Антонио Бандерас. Той много обича да прекарва свободното си време с дъщеря си. Не е женен, а с майката на детето си е разделен от години.

Ти си по професия каскадьор и артист как се запали и как тръгна всичко как стартира?

 • От много ранна детска възраст се запалих по киното, винаги съм се впечетлявал от каскадите, особено в старите филми, където всичко беше истинско, нямаше cgi.. На 11 започнах да тренирам карате и вече усещах на къде отиват нещата. Първият ми проект беше през 1999та, една позната ми звънна да ме попита дали бих искал да участвам в американски екшън филм който снимаха почти до нас, беше съвсем малка роля, без реплики, но за моя изненада главният актьор ми беше добре познат, като дете бях изгледал всичките му филми и това е човекът който ме е запалил към бойните изкуства, както и да е, с него станахме добри приятели и до ден днешен поддържаме връзка.

Снимал си се в клипове на певици реклами много станали популярен и търсен от това?

 • Снимах доста клипове и реклами, бих казал че съм разпознаваем (смее се).

Ти си участвал в популярната поредица „София Ден и Нощ“ като имаш главна роля героят ти Дани били, разказал нещо от този период как беше и остана ли доволен?

 • Снимките на „София ден и Нощ“, бяха едно приключение, определено имам доста хубави спомени, а това беше сериал който будеше небивал интерес и даже 3 години след приключването му, все още ме спират хора и искат снимки или просто да ме попитат дали ще продължаваме с нови серии. Иначе с някои от участниците там, станахме близки и все още се виждаме, било то на кафе или да си разходим децата заедно в парка.

Трудно ли е да си каскадьор и артист в България тази кариера оценявана ли е ,и как е в чужбина ?

 • Иначе като актьор и каскадьор мога да кажа че, определено на вън се оцененява доста повече, отколкото тук.

Ти се снимал в чуждестранни филми какво е отношението спрямо участията в България и навън?

 • Снимал съм в някои от големите филми, най-големия определено е Троя, това ще си остане най великото изживяване, беше преди 19 години, когато още не използваха толкова cgi и green screen, снилах 4м в Мексико и терена и екипа беше нещо грандиозно, друг такъв филм с такъв мащаб едва ли ще се снима някога отново, сега вече снимат в студио и спестяват от всякъде. Разбира се снимал съм и ниско бюджетни филми извън страната, но отношението винаги е било перфектно, не казвам че тук не е ок, напротив, последните години забелязвам тенденция в положителна посока, а и тук имаме едни от най доказаните професионалисти.

Много рядко те дават по тв ,като ,че ли избягваш медийният шум ,или чакаш някой да те покани за участие ,или проект?

 • Определено не се бутам да участвам навсякъде, не съм вече и толкова активен в социалните мрежи(не че някога съм бил(смее се).
 • Съсредоточен съм повече в каскадите, а това са безименните ‘герои’ във филмите

Според теб ако се вдигне скандал примерно ,около твоята личност по-търсен ли ставаш ,или гледат по- така ангажиментите нормални какво ти е мнението?

 • Естествено че скандалът е най – бързият път към известността последните години, доста хора станаха ‘известни’ (поне за седмица) без никакъв талант, най често с тъпи изказвания, невежество или с открита вулгарност.. Което доста ме натъжава, защото имат млади фенове-момичета и момчета на по 12-13-14…години, на които това явно им харесва и искат да подражават.

По -търсени ли са мъжете ,или жените артисти модели ,защото много голи снимки се пускат на дадени личности ,за да привличат внимание какво те е мнението?

 • Тук е малко като в предишния въпрос, не само тук, ами и по света(все пак ние от там гледаме) всички актриси, актьори се стремят да са в светлините на прожектора и доста често някои от тях се разголват, точно за да се говори за тях, за пример вижте Мадона какво направи последните дни.

По какви проекти сега работиш и къде си?

Вижте и

 • За момента нямам проект, приключих един миналия месец, но при нас е така, изниква ненадейно нещо.

Казваха ,че си имаш жена дете би ли разказал малко,защото със сигурност от жените си имаш почитателки?

 • Имам две деца, голямо момиче на 11 и момче на 3. Обожавам да прекарвам времето си с тях и използвам всяка възможност да сме на вън, да караме колела или нещо друго.

Какви са ти хобитата ,и какво правиш през свободното си време?

Чета много, иначе както казах вече, гледам да прекарвам свободното си време със семейството. Спорта е нещо което е и ще си остане винаги много важно за мен, старая се да тренирам всеки ден, освен всичко това, обожавам и да рисувам.

Какъв съвет ,би дал на младите сега ,които искат да станат като теб?

 • Да следват мечтите си и никога да не слушат негативните изказвания на хората около тях, ако си устремен към нещо с цялото си съзнание, то ще се случи!

Никола Тодоров

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре