Сега четете
Северна Корея – нещата, които не ни казват в училище

Северна Корея – нещата, които не ни казват в училище

Джангмаданг

 

Корейската народно-демократична република също притежава свои “черни пазари” за търговия, наречени джангмаданг. На тези пазари могат да бъдат намерени всякакви неща от медицински принадлежности и медикаменти до контрабандно внесена стока от Китай.

Съществуването на джангмаданг пазарите се счита за незаконно от държавата и противопоказно за режима, но въпреки това те съществуват. Понякога биват провеждани акции срещу този тип пазари, но след тяхното унищожение изникват нови. Севернокорейците използват джангмаданг като начин за търговия и място на което могат да намерят контрабандна стока внесена директно от Китай, често характерна за запада. По данни на избягали севернокорейци от режима, съществува така нареченото “поколение джангмаданг” от което и самите те са били част в даден момент.

Вижте и

Поколението джангмаданг представлява севернокорейските деца, които са израснали на тези места помагайки за развитието на семейната търговия за оцеляване и припечелването на някой друг севернокорейски вон.  Контрабандната търговия се наказва изключително строго, но въпреки това севернокорейците лишени от закрилата на партията и добрия сонгбун са готови да рискуват.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
3
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре