Сега четете
Руската армия започна да взривява мостовете в Херсонска област

Руската армия започна да взривява мостовете в Херсонска област

В стремежа си да забави украинското контранастъпление руската армия започна да взривява мостовете и прелезите в Херсонска област. За последното денонощие са взривени Даревският и Тягинският мостове, както и мостовете в посока Солдатское, Миролюбовка и Миловое.

В местните Телеграм канали се съобщава, че в редица села, които са на фронтовата линия, вече няма руска армия. В Херсон изчезнаха руските знамена от още няколко обществени сгради. Проруските военни кореспонденти съобщават за тежки боеве за град Снигирьовка, който е на 50 км от Херсон и е единственият окупиран град в тази посока.

С появата на фронта на първите мобилизирани руснаци цифрите на загубите на руската армия, за които съобщава в ежедневната си сводка командването на Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/, рязко скочиха. Ако през лятото и в началото на есента ВСУ докладваха за средно 200 загинали руски военнослужещи на ден, сега те са над 600, и то при условие, че във всички направления на фронта се водят позиционни боеве.

Вижте и

Не е възможно да се провери обективно броят на загиналите. Но за големите загуби на руската армия съобщават и руски източници и макар информацията за стотици убити само в един бой да е вероятно преувеличена, тенденцията е налице. Има многочислени свидетелства на руски мобилизирани – едни са попаднали в украински плен, други са се оттеглили от позициите на фронта с огромни загуби.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре