Сега четете
Двама братя задържани за убийството на полицая, не били каналджии

Двама братя задържани за убийството на полицая, не били каналджии

Двамата задържани турски граждани за убийството на българския граничен полицай са двама братя. Те са се занимавали с престъпна дейност, но тя не е каналджийство, нито трафик на дрога, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти след поклонението пред загиналия в родния му град Елхово. „Не са искали да минат през браздата, чакали са други свои жертви”, каза още министърът без да даде повече подробности.

„Двамата са се занимавали с престъпна дейност. Извършвали са престъпления по отношение на мигранти и в един момент са решили, че някой им пречи на това. А гилзите, намерени на българска територия, са от автомата, с който е отвърнал оцелелият при стрелбата наш военнослужещ“, каза още Демерджиев. Той увери още, че турските власти са засилили мерките си срещу нелегалните мигранти и натискът през последното денонощие е намалял в пъти.

Разследването е установило, че е стреляно с ловно оръжие и се изключва версията за „Макаров“. „Не е толкова трудно от близко разстояние да се произведе смъртоносен изстрел“, каза Тодоров. По негови думи не е логично каналджии да стрелят с ловна пушка по полицай. „Стрелба по нашите граници спрямо наряди не е имало десетилетия наред. Може би последните убити граничари при престрелки с бандитски формирования са 52-53 година“, посочи Тодоров.

По-рано днес властите съобщиха обратното – засега не е установена националността на извършителите, но те не са турски граждани. Казано бе също, че се работи по две версии – трафик на хора и трафик на наркотици.

Според Сарафов става въпрос за две престъпления, извършени на териториите на две държави, но тъй като вредоносният резултат е на българска – се надявал виновниците да бъдат съдени у нас.

Вижте и

14 служители на „Гранична полиция“ са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика на мигранти. Това заяви пред БНТ главен комисар Росица Димитрова, директор на ГД „Гранична полиция“. Проверките са образувани след доклад на инспектората към МВР. Проверяваните служители са от Бургас, Елхово и Малко Търново.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре