Сега четете
Гълъб Донев: Политическите изказвания за убийството на границата смущават с безпаметност

Гълъб Донев: Политическите изказвания за убийството на границата смущават с безпаметност

Убийството на границата задейства лавина от версии. Служебното правителство носи своята отговорност за решаване на наследените кризи. Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност.“

Това коментира в началото на заседанието на Министерския съвет в сряда служебният премиер Гълъб Донев. Без пряко да назовава имена така Донев отговори на призива от вчера на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев заради случая със застреляния на границата с Турция край Елхово полицай.

„Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицаи, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява не неуважение към българските граждани”, добави Донев.

Министрите в кабинета почетоха с минута мълчание загиналия граничен полицай. Той ще бъде погребан днес  униформа.

„Смъртта не е повод за многословие. Искрени съболезнования към семейството, близките, приятелите и колегите на младши инспектор Петър Бъчваров. Българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и живота на българските мъже и жени, които охраняват българската граница”, заяви Донев.

Всяка неточна дума срещу нашата граница била „изстрел срещу авторитета на България“, каза служебният премиер.

Вижте и

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви „Преди две години това нямаше как да се случи. Това не беше тема за българското общество. Изключително слабо професионално ръководство на МВР, което вече две години бездейства. Изключително слаби. Убеден съм, че Радев незабавно трябва да смени Демерджиев. Всички смени в „Гранична полиция“ ги направи Демерджиев“. Днес неговият заместник Даниел Митов поиска оставката и на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Припомняме, че вече има задържани за убийството и се работи по две версии – за трафик на хора и трафик на наркотици.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре