Сега четете
Втори мандат за Борислав Сарафов като директор на НСлС

Втори мандат за Борислав Сарафов като директор на НСлС

Единодушно прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Борислав Сарафов за втори мандат на поста директор на Националната следствена служба. За него гласуваха всички деветима присъстващи на заседанието.

Процедурата беше изключително прозрачна, каза след избора говорителят на прокурорската колегия – членът на ВСС Калина Чапкънова.

Сарафов благодари на всички, които гласуваха за него. „Това доверие е повече от задължаващо. Ще бъда все така всеотдаен и себеотрицателен“, каза той и посочи, че Следствието е неговото второ семейство.

На 26 септември кандидатурата на Сарафов за втори мандат бе предложена от главния прокурор Иван Гешев и трима членове на Прокурорската колегия – Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев.

Вижте и

Борислав Сарафов започва работа в системата през 1996 г. като следовател в София. През 2001 г. става заместник районен прокурор в Сливница, а след това редови прокурор в окръжната прокуратура. От 2007 г. е във върховната прокуратура, в отдела за противодействие на организираната престъпност.

През 2011 г. Сарафов бе и първият ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Две години по-късно стана заместник главен прокурор, а от 18 декември 2017 г. е и директор на Националната следствена служба (НСлС).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре