Сега четете
Борис Бонев с оферта към ПП и ДБ за общ кандидат за кмет

Борис Бонев с оферта към ПП и ДБ за общ кандидат за кмет

Борис Бонев, лидерът на гражданската организация „Спаси София“, призова за обединение с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и общо явяване на предстоящите кметски избори в София през есента на 2023 г. „Смятам, че „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и „Спаси София“ трябва да намерим общ път за явяване на изборите. Каква ще е формулата, кои ще са хората – това е въпрос на разговори“, каза той по Нова. Вчера Бонев обяви, че организацията му става партия.

На въпрос дали „Спаси София“ биха подкрепили за кмет в столицата човек, посочен от „Продължаваме промяната“, Бонев коментира, че според него бъдещият избраник трябва да е човек, който „през годините посветено е работил за града“. „Нагледали сме на парашутисти, нагледали сме се на хора, които използват града ни като трамплин за национална политика. Не искаме това. Има достатъчно проблеми за решаване, София не е малка хапка. Градът се нуждае от човек, който е посветен. Очаквам да седнем на масата за разговори, да се обединим около приоритети, след което да се обединим и около подходящите хора, които биха могли да ги изпълнят“, поясни общинският съветник от „Спаси София“.

На кметските избори през 2019 г. като независим кандидат Борис Бонев получи около 48 000 гласа от софиянци. На въпрос дали той ще се кандидатира за кмет, Бонев каза, че като представител на организацията си в общинския съвет е натрупал сериозен административен, а също и политически опит през последните години, и че „Спаси София“ е събрала „страхотен екип от експерти“. „Да, една от целите ни е да управляваме София. Но смятам, че предвид тежкото наследство на ГЕРБ след 17 години несправяне със задълженията им да управляват качествено този град, би било изключително безотговорно да не се случи обединение на всички прогресивно и демократично мислещи сили в София“, каза още основателят на „Спаси София“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре