Сега четете
Александър Пулев: Българската банка за развитие е работила без ясна стратегия и визия

Александър Пулев: Българската банка за развитие е работила без ясна стратегия и визия

Българската банка за развитие (ББР) не работи ефективно и оптимално. ББР е със сериозни пропуски, без ясна стратегия и визия за работа. Не работи за хората и за общините, каза министърът на иновациите и растежа Александър Пулев по време на блицконтрол в парламентарната комисия по икономически политики и иновации.

Затова попълването на Надзорния съвет на ББР е продиктувано от дейността на банката. Планът на ББР за тази година е отпускане на нови кредити в размер на 300 млн. лева, а досега са дадени 90 млн. лв.

Сумата на активите на ББР е 3 млрд. лева, а раздава кредити с размер средно 300 000 лева. Така в бързи темпове ББР ще се маргинализира, каза Пулев.

По думите му в управата на ББР получават заплати от 10 000 лева при възнаграждения от 2000-3000 лева в търговските банки за подобна работа.

Ще предоставяме нови кредитни продукти, които да отговорят на изискванията на пазара. На консолидиран база за първото полугодие ББР работи на загуба, коментира Александър Пулев.

Вижте и

В момента тече одит на дейността на ББР от страна на Сметната палата. За възможностите на ББР говорим с фирмите, с работодателските организации и с Фондовата борса, посочи министърът.

ББР по никакъв начин не подпомага малкия и среден бизнес и няма как да е друго със средни кредити от 300 000 лева, каза Пулев, запитан от депутата Румен Гечев с какво ББР допринася за увеличението на брутния вътрешен продукт на страната.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре