Сега четете
Корнелия Нинова: Внесохме драстично увеличаване на наказанието лишаване от свобода, на глобите и изцяло отнемане на имуществото за каналджийство

Корнелия Нинова: Внесохме драстично увеличаване на наказанието лишаване от свобода, на глобите и изцяло отнемане на имуществото за каналджийство

Внесохме драстично увеличаване на наказанието лишаване от свобода, на глобите и изцяло отнемане на имуществото за каналджийство. Това, което се случи на границата между България и Турция е недопустимо посегателство срещу националната сигурност. Това е поредният такъв случай – знаете, че имаше и предишни случаи, завършили трагично. За нас не е достатъчно просто да констатираме проблема до следващия път, трябват драконовски мерки за превенция и решаване на тези въпроси. Затова днес внесохме промени в Наказателния кодекс, които касаят драстично увеличаване на наказанията лишаване от свобода, драстично увеличаване на глобите, отнемане изцяло на имуществото на лица в тези случаи.
Ето трите точни предложения, които правим:
1. За т.нар. каналджии, които помагат на тези групи да преминават нелегално предлагаме лишаване от свобода от 5 до 10 г., глоба от 10 до 50 хил. лева и да отпадне от сегашния текст “частично отнемане на имуществото“ и да бъде отнемано изцяло.
2. За длъжностни лица, които подпомагат каналджийството предлагаме лишаване от свобода от 10 до 20 г., глоба от 50 до 100 хил. лева и също изцяло отнемане на имуществото.
3. За тези, които подпомагат пребиваването в страната на вече преминали нелегално мигранти – предлагаме лишаване от свобода от 3 до 7 г., глоба от 5 до 15 хил. лева и също изцяло отнемане на имуществото.
Смятаме, че ние, като законодатели, трябва да гарантираме един суров закон и да следим и контролираме неговото приложение и изпълнение.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре