Сега четете
Загиналият полицай открил дупка в оградата с Турция, простреляли го през нея

Загиналият полицай открил дупка в оградата с Турция, простреляли го през нея

Петър Бъчваров е името на загиналия граничен полицай край Елхово. Той открил снощи дупка в оградата с Турция, осветил я с фенера си и мигновено последвал изстрел от другата страна. Куршумът го е уцелил в главата.

Това е хронологията на трагичните събития, разказана днес от главния секретар на МВР Петър Тодоров и ресорният министър Иван Демерджиев. Двамата дадоха брифинг в пограничния район, където пристигнаха рано тази сутрин.

По думите на Тодоров служителят на Министерство на отбраната, част от патрула, успял да се скрие зад автомобила. Започнала престрелка. Според разказа на военнослужещия от Турция са произведени 10-15 изстрела.

Групата, стреляла по българските гранични власти, се оттеглила в южната ни съседка. Според професионалното ръководство на МВР категорично става въпрос за трафиканти на мигранти.

Сезирани са турските власти, които са поели ангажимент към издирването. Ако виновниците бъдат открити, те ще бъдат съдени в Турция, посочи Демерджиев. Той отрече полицаите на границата да са неподготвени с оръжия и защитни средства.

Демерджиев разкритикува и коментаторите от тази сутрин, които казват, че униформените нямат и бронежилетки. Не можело да се патрулира с такива, посочи той. А в трагичния случай загиналият полицай бил уцелен в главата. „Това че някой изрод е решил да стреля през границата, не означава кадрови промени“, заяви още Демерджиев в отговор на въпрос предстоят ли уволнения в МВР заради случилото се.

Вижте и

Военният министър пък поиска бетонна ограда по границата с Турция. „Сегашната е с дупки, тя е ненадеждна. Трябва ни съвсем друго съоръжение, с бетонни стени и прегради с три метра височина“, каза Димитър Стоянов. Той бе категоричен, че в момента преградното съоръжение по границата с Турция не върши нужната работа. Мигрантите правят дупки, много са изобретателни, а дори и камерите са поставени на малка височина и не обхващат голям периметър, стана известно от думите му.

Освен това видеонаблюдението е насочено към българската граница, а е по-добре да е обърнато към турската страна, каза Стоянов – за да се вижда какъв е подходът на мигрантите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре