Сега четете
„Демокрацията ни е изложена на риск“, заяви Байдън

„Демокрацията ни е изложена на риск“, заяви Байдън

В своя заключителна реч в навечерието на междинните избори в САЩ президентът Джо Байдън снощи предупреди, че победа на републиканците би могла да отслаби демократичните институции в страната и да унищожи голяма част от постиженията на неговата администрация.

„Днес сме изправени пред преломен момент. Усещаме в костите си, че нашата демокрация е изложена на риск и знаем, че това е вашият момент да я защитите“, каза Байдън на предизборна проява в университета „Боуи стейт“, исторически колеж край Вашингтон, в който се обучават множество чернокожи.

Коментарите на Байдън отразяват дълбокото политическо разделение в САЩ преди изборите днес, на които републиканците могат да спечелят контрола над едната или двете камари на Конгреса.

Вижте и

Въпреки че изпълни предизборните си обещания за насърчаване на инфраструктурата и чистата енергия, много американци се разочароваха от лидерството на Байдън. По информация от социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, публикувано вчера, само 39% от американците одобряват работата му.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре