Сега четете
И Зукърбърг планира съкращения в Мета

И Зукърбърг планира съкращения в Мета

Очаква се компанията Meta Platforms Inc., която притежава социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, да уведоми тази седмица служителите си за предстоящи мащабни съкращения. Това съобщи „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на източници, запознати с въпроса, предава БНР. Тези дни същата съдба постигна и служителите на Туитър, придобита от Илон Мъск.

Съкращенията трябва да засегнат хиляди работни места. Известието най-вероятно ще стигне до служителите на технологичния гигант още тази сряда, посочват източните на финансово издание. Отбелязва се също така, че компанията вече е призовала персонала си да прекрати от тази седмица ненужните пътувания .

Предвидените съкращения ще отбележат първото мащабно намаляване на служители в 18-годишната история на Meta (на Facebook) въпреки добрия финансова ръст на компанията, отбелязан по време на Covid кризата, както и едно от най-големите съкращения на работна сила в технологичния сектор досега. Компанията отказа коментар да коментира информацията на „Уолстрийт джърнъл“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре