Сега четете
Рут Колева скандализира със снимки край паметник, Перущица я даде на прокурор

Рут Колева скандализира със снимки край паметник, Перущица я даде на прокурор

Фотосесия на певицата Рут Колева, публикувана в интернет, предизвика недоволство в Перущица. Тя се снима в предизвикателна поза на Паметника на трите поколения, построен в чест на загиналите в Априлското въстание, Деветосептемврийския преврат и Септемврийското въстание от 1923 г..

Кметът на Перущица Мария Вълканова е подала сигнал до прокуратурата. По думите ѝ достъпът е свободен до саркофага и всеки може да се снима, но „не по този грозен начин“, цитира я bTV. Вълканова подчерта, че певицата не е искала разрешение от кметството, за да направи фотосесията на това място. “Този паметник на връх Власевица е построен на мястото на първия защитен въстанически пост по време на Априлското въстание. Кметицата, избрана с бюлетината на ГЕРБ, обаче признава, че монументът не е поддържан отдавна и „не е в толкова добро състояние, колкото на нас ни се иска“. Местни музейни работници пък отбелязват, че все пак певицата не е осквернила кости на загинали, защото саркофагът е символичен.

Певицата реагира с пост в своя Фейсбук профил. „Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет“. Тук Колева леко пообърква възродителния процес и Възраждането, твърдят нейни критици в социалните мрежи. Според тях вината по-скоро е на екипа, организирал снимките.

Вижте и

32-годишната джаз, соул и аренби певица Рут Колева е дъщеря на известния тежкоатлет и треньор Неделчо Колев. Има шест албума, а преди месец подписа договор със световния лейбъл Warner Music, което е събитие за български изпълнител. От години живее основно в чужбина и се опитва да развива кариерата си и извън локалния пазар.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре