Сега четете
Минеков: Вярвам в интелектуалната мощ на българина и способността му да гради мостове на съзидание

Минеков: Вярвам в интелектуалната мощ на българина и способността му да гради мостове на съзидание

Трудният разговор за развитието на България като държава минава през езика, каза министърът на културата проф. Велислав Минеков на откриването на международния форум за кирилицата „… И ний сме дали нещо на света“. Той подчерта, че събитието получава подкрепата и на президента, и на църквата, и на научната общност.

Министерството на културата подкрепя усилията ви за утвърждаване на българския език по света, каза Минеков в обръщение към участниците във форума.

Той припомни, че форумът започва в година, в която отбелязваме 300-годишнитата от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години на неговата „История славянобългарска“.

Вярвам в интелектуалната мощ на българина и способността му да гради мостове на съзидание във времето, каза още проф. Минеков.

Вижте и

Вицепрезидентът Илияна Йотова организира международния форум за кирилицата „… И ний сме дали нещо на света“. Целта на форума, който събира известни учени българисти от Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Италия, Литва, Полша и Сърбия, както и български медиевисти, е да постави акцент върху българския принос за спасяването на делото на Кирил и Методий и техните ученици, създаването и разпространението на кирилицата в славянския свят.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре