Сега четете
Корнелия Нинова: Хората искат да овладеем цените и да им вдигнем доходите

Корнелия Нинова: Хората искат да овладеем цените и да им вдигнем доходите

Хората искат да овладеем цените и да им вдигнем доходите

Бюджетът трябва спешно да се приеме и то с много силен социален пакет

Ние вече казахме, че срещата изглежда странна, предвид това колко остри бяха отношенията и са между ГЕРБ и “Продължаваме промяната“. Да видим какво ще излезе от нея. Дали това е първа крачка за правителство, дали просто ПР, за да може, ако не се стигне до правителство, да се търси вина в някой друг.

В този момент ние прилагаме по-различен подход. Обикновено сте чували почти всички депутати да казват “Да чуем хората, говорим от името на хората“ – ние тръгнахме на обиколки из страната. Русе ни е третата област, бяхме в Смолян и Сливен, именно затова – да усетим и да видим хората какво казват. Почти навсякъде е едно и също – овладейте цените и ни увеличете доходите. И ето това ще бъде нашето поведение в парламента. Ние вече започнахме разговорите с другите партии за бюджета. Искаме таван на цените, две тарифи за плащане на електроенергията, минимална работна заплата – 850 лв., майчинството да следва минималната заплата. За децата за има безплатни лекарства и учебници и младите до 26 г. да бъдат освободени от плащане на данък върху доходите. Тоест съсредоточаваме се върху децата, младите и работещите, особено работещите-бедни – 500 000 души работят на минимална работна заплата. За пенсионерите също – преизчисляване на пенсиите.

В момента в парламента най-важното е да приемем бюджета. Очевидно преговорите за правителство ще се проточат, другите разговори също, но бюджетът е задължителен, спешно трябва да се приеме и то с много силен социален пакет.

Не е задължително.да има правителство, за да има и бюджет. Вече сме били в такава ситуация миналата година – когато се водеха преговорите, ние държахме третия мандат и го държахме достатъчно дълго, за да може да се приеме бюджетът. Необходимо е разумно мнозинство. Доказали сме го миналата година – направихме бюджет и социално ориентиран, и в подкрепа на икономиката в онези тежки кризисни месеци. Нашият призив е да направим същото и сега..

Вижте и

Ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“. Когато отиде при втория – “Продължаваме промяната“, и ако ни поканят, ще се отзовем на разговори. За третия мандат ще разсъждаваме, когато бъде връчен.

Източник Facebook Корнелия Нинова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре