Сега четете
Кутев: Каквото за българите, това и за украинците

Кутев: Каквото за българите, това и за украинците

„Каквото за българите, това и за украинците“. С тези думи говорителят на правителството Антон Кутев обобщи пред bTV ситуацията с недоволството на украинските бежанци от временното им настаняване във фургоните в разпределителния център в Елхово. Кутев посочи, че фургоните в Елхово са същите като тези, в които са настанени българите, пострадали от наводненията в Карловско.

Говорителят на служебния кабинет подчерта и че няма разлика между украинските и сирийските бежанци.

Центърът в Елхово е предназначен за временно задържане на нелегални мигранти, заловени по границите ни. Областният управител на Ямбол Георги Чалъков беше на място в центъра днес, уверявайки, че идеята и украинците да не стоят там повече от 14 дни. Помещенията са за подслон, не са лукс, посочи той.

Вижте и

Преди дни там бяха пратени 35 новопристигнали бежанци – майки с 10 деца и едно бебе, както и четирима възрастни мъже. Кутев припомни, че България е най-бедната държава в ЕС, а е една от двете, които са настанявали украински бежанци в хотели (средствата за това бяха компенсирани от ЕК, бел. ред.). По думите му, в сравнение с други държави, тук се осигуряват добри условия. „Бюджетът за хотели свърши“, допълни той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
5
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре