Сега четете
Италия вече спира кораби с мигранти

Италия вече спира кораби с мигранти

Италия отказа да допусне три кораба с 900 мигранти, предаде Асошиейтед прес. Новото дясно италианско правителство затвори пристанищата за спасителни кораб на неправителствени организации и настоява, че държавите, под чиито флаг плават тези съдове, трябва да приемат мигрантите.

Италия позволи достъп само на един кораб – „Хюманити 1“ със 179 мигранти, за да могат на брега да слязат непълнолетни и лица, нуждаещи се от медицинска помощ. Представители на германската благотворителна организация, чийто кораб е „Хюманити 1“, оспориха решението на Италия да отдели „уязвимите“ мигранти и посочиха, че те всички са били спасени в морето и това им дава право на достъп до безопасно пристанище, съгласно международното право.

Вътрешният министър Матео Пиантедози каза в петък, че „Хюманити 1“ ще бъде допусната в италиански води, само колкото да могат да слязат на брега непълнолетните и хора, нуждаещи се от спешна медицинска помощ. Тази мярка беше одобрена, след като Германия и Франция призоваха поотделно Италия да разреши на мигрантите да влязат в нейно пристанище и посочиха, че ще приемат някои от тях, така че Италия няма да има грижата за всички.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре