Сега четете
Плевнелиев: Ще има среща между ГЕРБ и “Продължаваме промяната“, Борисов няма да участва

Плевнелиев: Ще има среща между ГЕРБ и “Продължаваме промяната“, Борисов няма да участва

Следващата седмица ще има разговор пред камери между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, заяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) пред Нова ТВ.

От страна на ГЕРБ-СДС ще участва Томислав Дончев, а от страна на „Продължаваме промяната“ ще участват Асен Василев и Кирил Петков. Контактната група няма да присъства там, „но двете политически партии започват да си говорят“. Контактната група продължава да работи и да провежда неформални разговори с политическите групи.

„Ние с Паси сме реалисти. Не искаме поредната нестабилност, нови избори. Искахме да дадем всичко от себе си, за да може България да мине през трудните моменти, които ни очакват“, коментира Плевнелиев за избора му да се включи в контактната група.

От своя страна бившият министър на външните работи Соломон Паси коментира, че една от причините да се захване с това, е била, че вече за трети път в последните 33 години националният ни живот се определя от геополитиката.

От думите на Плевнелиев стана ясно, че двамата с Паси са потърсили ГЕРБ, а не обратното. „Съдбата ни събра с д-р Паси. В никакъв случай това не е идея на Борисов и партия ГЕРБ“, категоричен е президентът. По думите му се водят и неформални разговори. Плевнелиев е провел разговори с Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер.

Соломон Паси коментира предложението за референдум на Слави Трифонов страната ни да стане „полупрезидентска република“. „България няма нужда от президентска република“, каза той.  От своя страна Плевнелиев посочи, че не бива да се повдига тази тема, защото е крайно вредна и „ще погребе нашата крехка демокрация“.

Вижте и

Според президента шансовете за кабинет се увеличават, а контактната група остава в контакт с всички лидери.

„С първи мандат ще бъде трудно. С втори мандат – защо не? със сигурност третият мандат дава изключителни възможности. На нас много ни се иска Демократична България да поемат инициативата, защото те имат златен шанс“, смята Плевнелиев. Според него, ако ДБ поеме лидерството, ще има подкрепата на ГЕРБ и ПП.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре