Сега четете
Мъск уволни половината от персонала на „Туитър“

Мъск уволни половината от персонала на „Туитър“

Масовите съкращения в екипа на социалната мрежа „Туитър“, от които всички се опасяваха след придобиването на собствеността от Илон Мъск, вече са факт. Късно снощи Twitter Inc. освободи от работа половината от персонала си с уточнението, че най-слабо засегнат е екипът, отговарящ за предотвратяване на разпространението на дезинформация.

Обяснението за съкращенията беше, че рекламодателите са намалили разходите си поради опасения относно модерирането на съдържанието. „За съжаление няма избор, когато компанията губи над 4 милиона долара на ден“, написа самият Мъск в профила си в „Туитър“, като добави, че „на всички засегнати са предложени тримесечни обезщетения“, което е два пъти повече от законовото изискване.

В туитове на служители на компанията се твърди, че сред уволнените са екипите, отговарящи за комуникациите, курирането на съдържание, човешките права и етиката на машинното обучение, както и някои продуктови и инженерни екипи. Този ход идва след една седмица хаос и несигурност относно бъдещето на социалната медия след придобиването ѝ от най-богатия човек в света.

51-годишният Мъск обвини за загубите коалицията от групи за граждански права в платформата, която настояваше водещите рекламодатели на „Туитър“ да предприемат действия, ако той не защити модерирането на съдържанието – опасения, засилени преди потенциалните решаващи избори за Конгрес идния вторник. След съкращенията активистите заявиха, че засилват натиска си и ще изискват от марките да изтеглят рекламите си от социалната мрежа в световен мащаб.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре