Сега четете
Русия се изтегля от Херсон? Путин зове за евакуация

Русия се изтегля от Херсон? Путин зове за евакуация

Украинското министерство на отбраната заяви, че Русия потенциално е готова да се оттегли от Херсонска област. Министър Олексий Резников посочи, че Москва има навика да ”демонстрира жестове на добра воля“ и посочи като пример отстъплението от района на Киев и Змийския остров.

„Мисля, че те са потенциално готови за още един акт на добра воля по отношение на десния бряг на Днепър, в Херсонска област и района, но за това те все пак ще трябва да загубят част от потенциала си поради ответните действия на въоръжените сили на Украйна“, посочи Резников.

Сутринта на 3 ноември знамето на Русия изчезна от сградата на областната администрация в анексирания Херсон. На 28 октомври официално приключи евакуацията на цивилното население от Херсон – според назначените власти от 100 000 души, живеещи на левия бряг на Днепър, бяха изведени над 70 000 души. Днес руският президент Владимир Путин призова за евакуация на цивилни.

„Гражданското население не трябва да страда от обстрели, от всякакви настъпателни, контра настъпателни и други мерки“, каза той.

Вижте и

Украйна признава, че действията на Русия може да са опит да бъдат привлечени въоръжените сили на Украйна в капан, създавайки впечатлението, че руските военни планират да напуснат окупираните от тях територии.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре