Сега четете
Порошенко: България вече е част от войната

Порошенко: България вече е част от войната

За български политици, които казват, че изпращайки военна помощ в Украйна, страната ви става част от войната, имам много лоша новина. България вече е част от войната. Това каза петият президент на Украйна Петро Порошенко в ефира на bTV.

„Това, което прави Владимир Путин, е срещу Европа, срещу НАТО и срещу България. И в тази ситуация не е нужно да слушате мен, слушайте самия Путин. Той казва, че се бори срещу НАТО, а България е част от НАТО“, обясни бившият държавен глава.

„И защо е толкова важно сега да дадете оръжие на Украйна? Защото това е най-прекият път към мира в Европа. В противен случай ще бъдем изнудвани, изнудвани от Владимир Путин, изнудвани чрез агресия, чрез превръщането на енергийните източници в оръжие, чрез блокиране на доставките на храна, чрез заплахи, че ще бъдат поразени ядрени централи, изнудвани чрез газ, петрол и електричество“, добави той.

Вижте и

„В тази ситуация единственият начин да спрем това са няколко препоръки – не вярвайте на Путин и сега за тази, много малка част от българския парламент, която все още разчита на него – не се страхувайте от руският президент“, заяви Порошенко. По неговите думи най-прекият път към мира е „снабдяването на Украйна с оръжие“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
2
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре