Сега четете
ДБ иска безсрочно удължаване на програмата за подслон на украинци

ДБ иска безсрочно удължаване на програмата за подслон на украинци

Безсрочно удължаване на програмата за подслон и подпомагане на бежанците от Украйна със статут на временна закрила, предлагат от „Демократична България“ в свое проекторешение, внесено в НС.

Вносителите настояват временната закрила да продължи до отпадане на необходимостта от такава помощ. Правителствената програма за настаняване на бежанци от Украйна изтече в края на октомври и бе удължена до средата на ноември. Предвижда се бежанците отново да бъдат настанени в почивни бази, но вече има и десетки протести на украинци.

Внесеното от ДБ проекторешение задължава Министерския съвет да отчете изпълнението на досегашната програма, да подготви разчети с необходимите средства за продължаването й и да предприеме мерки за интеграцията на разселените украинци, включително чрез осигуряване на достъп до социални, здравни и образователни услуги.

Вижте и

ДБ подчертават, че краят на войната в Украйна и последиците от нея не могат да бъдат предвидени, което налага и продължаването на програмата за подпомагане на украинските бежанци, без да ѝ се поставя срок.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре