Сега четете
3200 бежанци липсват от хотелите, които вземат пари за тях

3200 бежанци липсват от хотелите, които вземат пари за тях

3200 бежанци липсват от хотелите, които ги водят на отчет и вземат пари за тях, стана ясно след визита на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев в Бургас. „Направихме проверка и впрочем тя е тревожна. Нейната цел беше да се установи профилът на хората, настанени в хотелите и да се види кои от тях попадат в така наречените уязвими групи. От проверени 14 000 души, се оказа че 3200 липсват – няма ги в местата за настаняване, където е посочено, че са“, каза Демерджиев, цитиран от БТА.

Демерджиев съобщи още, че е изготвен списък с държавни бази, в които бежанците от Украйна ще бъдат преместени след поредния опит да се приключи програмата за подпомагане на хотелиерите. Вътрешният министър увери, че местата ще бъдат достатъчно. „Направили сме списък с базите, в които могат да бъдат настанени украински бежанци. Проверили сме ги. В нито един момент няма да позволим да сме в ситуация, в която няма да има къде да бъдат настанени хора, които желаят да бъдат настанени. 34 000 са местата на първо четене, които установихме. Намират се в цялата страна. В момента ще предпочитаме базите, които се намират край морето, за да може преместването да стане по-лесно за тези, които се намират в района на Бургас“, каза още вътрешният министър.

В последния момент правителството реши да удължи до 15 ноември програмата за хуманитарно подпомагане, като новопристигащите ще се настаняват в държавни бази, а не хотели.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре