Лясковец излиза на протест заради прегазено от учител 12-годишно дете

Днес се очаква Великотърновската окръжна прокуратура да повдигне обвинение на шофьора, който снощи блъсна и причини смъртта на 12-годишен велосипедист в неосветения център на Лясковец, предава БНР

За тази вечер е организирано и протестно шествие до Общината срещу липсата на осветление и безопасност по улиците на града.

Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишния учител по физкултура, блъснал 12-годишното момче, са отрицателни. Водачът е с шофьорска книжка от 2 месеца, а фаталният инцидент се е случил на оживено място на централната улица „Трети март“ в Лясковец с изключено улично осветление. Детето е отивало с велосипеда си и без светлоотразителна жилетка до близкия хранителен магазин.

Назначена е автотехническа експертиза, която да изясни как се е случила катастрофата и с каква скорост се е движил автомобилът, прегазил детето.

Вижте и

Хората в Лясковец винят за инцидента управата на града, която, въпреки решенията на Общинския съвет и гражданските подписки, от години не взема мерки за подобряване на уличното осветление, за осветяване на пешеходните пътеки и за изграждане на нови повдигнати пътеки, които да подобрят сигурността на пътя.

Общинският съветник Тодор Тодоров заяви пред Би Ти Ви, че е действал нееднократно в посока да бъдат подобрени градските условия. „Аз съм председател на комисия по бюджет и финанси. От 2019 г. сме предлагали да се осигурят средства за подмяна на уличното осветление, за осветяване на пешеходни пътеки и за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки с цел именно превенция на безопасността на движение. Това не беше направено и затова тази година за бюджет 2022 ние по наша инициатива заложихме 20 000 лева за 5 пешеходни повдигнати пътеки“, каза Тодоров. Кметът на община Лясковец отказала коментар с мотива, че е отсъствала по време на инцидента и все още не е запозната в детайли със случая.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре