Сега четете
Скандал се разрази между ПП и ГЕРБ в парламента

Скандал се разрази между ПП и ГЕРБ в парламента

Пореден скандал избухна между двете най-големи партии у нас.

В декларация от името на група Милен Матеев от „Продължаваме промяната“ обвини ГЕРБ, БСП и ДПС, че се опитват да реставрират порочните практики от времето на управлението на ГЕРБ и преди появата на реформаторските партии.

„Идеята на ГЕРБ е да върви към нови избори. Затова е и цялото бързане за връщане с хартиената бюлетина в разрез със законодателния процес. Ще се борим за участие на гражданското общество в законодателния процес и против рушащите практики на ГЕРБ и присъдружните им партии“, заяви той.

Георг Георгиев от ГЕРБ обвини ПП в концентрация на цинизми, двуличие и обидни квалификации. „Декларацията ви беше нищожна. Човек, който приналежи на парламентарна група, чийто ръководител наруши българската Конституция в началото на политическата си кариера, няма как да говори за конституционализъм“, посочи той.

Вижте и

Кирил Петков му отговори: „Не може истински лъжи, абсолютни неверни факти да се изнасят от тази трибуна и вие да ги допускате по този начин“, обърна се той към председателстващия заседанието Росен Желязков, пише novini.bg.

И добави: „ГЕРБ се опитва да върне статуквото с фалшивите бюлетини. Искат да върнат статуквото през задната врата и се правят на диалогични. Вместо да правят разговори за политики, първият закон, който допускат, заедно с този за КПКОНПИ, е хартиената бюлетина. Това ознаава, че се готвят за избори и готвят задкулисието да се върне през хартиената бюлетина“, категоричен бе Петков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре