Сега четете
Зала „Павел Васев“ отвори врати в Народния театър

Зала „Павел Васев“ отвори врати в Народния театър

Зала „Павел Васев“ отвори врати в Народния театър (НТ). „Примерите са такива, каквито ги създаваме. Последователите са тези, които ще ни последват, независимо каква тъма или каква светлина носим“. С тези думи директорът на Народния театър Васил Василев откри официалната церемония за именуването на залата в Деня на народните будители 1 ноември.

Досега залата носеше името „Клуб на артиста“. Новата зала ще продължава да изпълнява досегашното си предназначение – да бъде място за творчески срещи, провеждане на пресконференция и събития с представителна цел, разказват от НТ.

По думите им промяната на името се случва в знак на уважение към големия принос на Павел Васев за утвърждаването на театъра като водещ културен институт.

Вижте и

„В деня на народните будители, 1 ноември 2022 г., нареждам „Клуба на артиста“ да носи името зала „Павел Васев“, е заявил тържествено Васил Василев. Послание е отправила и драматургът Майя Праматарова, която е припомнила мотото на Павел Васев – „Изкуството не се управлява, а се подкрепя“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре