Възраждат дамско рали отпреди 50 години в Перник

Тази събота Перник ще бъде домакин на дамско рали, съобщиха от общината. Събитието се организира от клуб „AvangarD Classic“ и ще премине по маршрута на първото такова автомобилно състезание, проведено преди повече от 50 години.

Стартът на надпреварата ще бъде даден в 12:00 ч., когато от централния площад на областния град ще потегли първият автомобил. В 13:40 ч. дамите ще покажат техничност в различни видове изпитания като паркиране, прецизно спиране, балансирано шофиране върху неравности, бързо маневриране в тесен квадрат и др. Най-добрите представители на нежния пол ще бъдат наградени в 16:00 ч.

Перник е бил домакин на дамско рали през 1970 г. по случай Международния ден на жената 8-ми март. Участвали са 19 екипа, които преминали 48-километрово трасе със средна скорост от 40 километра в час. Надпреварата е била по маршрут Перник – с. Темелково (Батановци) – Брезник – с. Мещица – Перник. Марките на возилата, с които участниците се явили, били „Мосвич“, „Трабант“, „Шкода“, „Вартбург“, „Варшава“, „Волга“, „Форд Таун“ и „Опел“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре