Сега четете
„Възраждане“ протестира пред НС срещу предложението на България

„Възраждане“ протестира пред НС срещу предложението на България

„Възраждане“ протестира пред Народното събрание срещу предложението България да предостави военна подкрепа на Украйна. Лозунгите на демонстрацията са „НАТО вън“, „Не на войната“ и „България – зона на мира“.

Вчера парламентарните комисии по отбрана и по външна политика приеха проект на решение за военна и военнотехническа подкрепа на Украйна, а днес предстои парламентът да вземе крайното решение.

Не желаем да поемаме чужди рискове, България трябва да запази неутралитет, каза пред протестиращите Деян Николов от „Възраждане“. Според него страната ни няма интерес да подкрепя нито една от двете страни в конфликта. България можеше да има умиротворителна роля, смята Николов. По думите му при конфликт между НАТО и Русия страната ни ще стане мишена, а решението за военна подкрепа на Украйна ще бъде взето от Народно събрание, което скоро ще бъде разпуснато и ще има нови избори.

Това, което ще препоръчаме да бъде дадено, ще бъде такова, че да не бъдат редуцирани способностите на Българската армия, каза вчера пред журналисти служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, след като парламентарните комисии по отбрана и по външна политика приеха проект на решение страната ни да предостави военна и техническа подкрепа на Украйна.

Вижте и

Протестът преминава спокойно. Има засилено полицейско присъствие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре