Сега четете
Прокуратурата прибра бияч на момче, след като видеото изтече в социалните мрежи

Прокуратурата прибра бияч на момче, след като видеото изтече в социалните мрежи

Протест на десетки момчета в Русе принуди прокуратурата да се задейства. Младежите се събраха пред дома на насилник над непълнолетен, който заснел и разпространил и клип. Напрежението ескалира, след като видеото бе качено в социалните мрежи. Веднага след това около стотина млади хора се събраха пред блока, в който живее извършителят. Той също все още е непълнолетен, разказва Би Ти Ви.

На клипа се вижда как младеж бие и унижава друго момче. Според протестиращите това е поредната му проява на насилие. Един от протестиращите вече е подавал жалба срещу него в полицията. За да предотвратят саморазправа, на място имаше служители на реда. Инцидентът се е случил през април, но видеото е публикувано едва сега.

„Да се стреснат и останалите, защото реално днес е това момче, утре ще е, примерно, вашето дете или друго дете, ние затова се събираме. Това момче, което в момента сме пред тях, постоянно извършва такъв тип престъпления, бие малки деца, дрогира се, взима им парите“, каза пред камерата Милан Ангелов.  За Иво Бонев, пострадалият младеж в клипа, преживяването е травмиращо. „Нямах идея кой е този човек. След като ми беше нанесен побоят, разбрах, че е свързано с моята приятелка – бившата, и думите му бяха, че всеки, който е имал досег с нея, някакъв контакт с нея, ще бъде пребиван“, разказа Бонев.

Въпросният бияч е спортист, тренира кану-каяк и бойни изкуства. Живее с майка си и втория си баща, но според негови близки семейната среда е проблемна. След публикуването на клипа биячът се извини в социалните мрежи.

Вижте и

Едва след протеста стана ясно, че прокуратурата се е задействала и е установила и задържала насилника, който също е непълнолетен.

Случаят в Русе е пореден пример за нарастващата агресия в обществото– агресия от деца срещу деца, пред която никой не бива да остава безучастен. Това се казва в изявление на Сийка Милева, говорител на главния прокурор, разпространено от БГНЕС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре