Сега четете
МС одобри проектозакон за личния фалит

МС одобри проектозакон за личния фалит

„Министерският съвет одобри проектозакон за несъстоятелност на физическите лица, придобил гражданство като Закона за личния фалит. Това каза на брифинг министърът на правосъдието Крум Зарков.

„Този закон е особено важен, защото предлага правна уредба на производство по несъстоятелност на физическите лица, която да запълни празнота и да уреди производството в съответствие с обществените очаквания, изискванията на актовете на ЕС и особеностите на националната ни правна система“, обясни Зарков.

По думите му няма развита държава в ЕС, в която да няма законова регламентация на личния фалит.

„България твърде дълго остана без такъв закон. Важно е да се уточни, че само добросъвестни длъжници могат да искат образуване на производството, ако желаят да удовлетворят всички свои кредитори и в резултат на това да бъдат освободени от непогасените задължения“, допълни министърът. Зарков заяви, че законопроектът гарантира жизнените потребности на длъжника и членовете на семейството му в рамките на това производство.

Вижте и

По думите му в Министерството на правосъдието са постъпили множество становища, на които са отговорили. „Становище постъпи и от групата на Световната банка, които приветстват въвеждането на тази правна уредба. Надявам се този закон да бъде приет до края на годината“, каза още Зарков.

От закона, ако влезе в сила, може да се възползват хора, задлъжнели с 10 и повече минимални заплати.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре