Сега четете
Избраха терен за изграждане на детската болница – до Ортопедията

Избраха терен за изграждане на детската болница – до Ортопедията

„Избран е най-подходящият терен за изграждане на Национална детска болница, който отговаря на почти всички, да не кажа на всички критерии, които бяха поставени за модерна европейска детска болница. Теренът е около 40 декара в кв. Овча Купел, Горна Баня. Намира се до Ортопедичната болница. Теренът е изключително подходящ, тъй като първо е много добър климат на конкретното място и много добър достъп и до метро и други комуникации.“ Това съобщи на брифинг здравният министър Асен Меджидиев.

„Теренът позволява да бъде изградена, освен детската болница към нея и хотел за родители и рехабилитационен център, да бъдат обособени отделните спешни структури, реанимационни структури и всички специалности, спрямопо потребностите, които са заложени“, обясни още Меджидиев.

„Сред 5-те терена, които имахме възможност да избираме, това се оказа наистина най-подходящият“, заяви здравният министър. „Този терен, първо беше отреден, така или иначе в ПУП, беше отреден за болничен комплекс. Проблемът в него съществуваше, че в средата на буклавно на УПИ имаше един частен, и все още го има, разбира се, частен имот. Помогна и кметът на Овча Купел, направихме среща с него. Той успя да намери собствениците на частния имот и го преместихме в края на парцела“, съобщи и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре