Сега четете
Огнеборци спасиха две жени от горящата им къща

Огнеборци спасиха две жени от горящата им къща

Три екипа пожарникари се бориха с пожар, обхванал триетажна къща в асеновградското село Горнослав, съобщи Таня Костадинова, говорител на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив.

Сигналът е получен малко преди 21:30 ч. снощи. Към мястото веднага са изпратени огнеборци от районната служба в Асеновград и Пловдив. Пожарът е тръгнал от струпани дървен материал и хартия на двора, бързо обхванал мазето на къщата, пренесъл се по фасадата и етажите, като достигнал до покрива.

В сградата се намирали две жени – сестри, на 64 и 68 години, които викали за помощ. Не успели да излязат, тъй като по-възрастната от тях била трудноподвижна, а другата се грижела за нея. Огнеборците ги извели от горящата къща и ги спасили от пламъците.

Вижте и

Жените не са сериозно пострадали. Оказана им е първа помощ, тъй като са се надишали с токсични пари, а по-късно са били настанени в токсикологията на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Огнеборците са потушили огъня, като не са допуснали той да се пренесе и върху съседна къща.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре