Сега четете
Шахматният шампион Анатолий Карпов е в изкуствена кома след инцидент

Шахматният шампион Анатолий Карпов е в изкуствена кома след инцидент

Бившият световен шампион по шахмат – Анатолий Карпов, е приет в болница в Москва с черепно-мозъчна травма и в момента е в изкуствена кома, пише „РИА Новости“.

Освен черепно-мозъчна травма, руснакът има и фрактура на бедрената кост, а по непотвърдена информация травмите му са вследствие на падане.

Предполага се, че депутатът от държавната Дума е пострадал вследствие на силно алкохолно опиянение. Поне това бяха първоначалните версии, които се появиха.

В руските медии също така се появиха информации, че той е бил жертва и на тежък побой.

Неговата дъщеря София отрече над Карпов да е нанасян побой, а единственият коментар от нейна страна бе, че той е пострадал при битов инцидент.

Международният сайт „Worldchess.com“ пък твърди, че Карпов е бил открит в безсъзнание в близост до сградата на държавната Дума.

Противоречията около случилото са доста, защото на фона на информациите, че е в болница и в изкуствена кома, неговият асистент Алберт Степанян реши да отрече всяка появила се новина. По неговите думи Карпов е наред.

Вижте и

Негов близък приятел – бизнесменът Андрей Ковальов пък отрече възможността Карпов да е бил пиян при инцидента. Според него шахматистът е станал жертва на побой или грабеж.

На този етап новините около състояние, а и най-вече причините за него на гросмайстора са твърде разнопосочни.

71-годишният Карпов е абсолютен световен шампион по шахмат в два периода, първо между 1975-а и 1985-а. След това между 1993-а и 1999-а.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре