Сега четете
Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с „Продължаваме Промяната“

Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с „Продължаваме Промяната“

Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с втората по големина парламентарна група в 48-ото Народно събрание – „Продължаваме Промяната“ (ПП). Срещата от 10:00 ч. на „Дондуков“ 2 е в рамките на консултациите, които държавният глава провежда, съгласно Конституцията, с парламентарните сили, преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. На 26 октомври Румен Радев се срещна с ГЕРБ – СДС.

Президентът Радев обяви, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът има да свърши много работа, и ще провежда консултациите изчерпателно, за да бъдат обсъдени кризите пред страната и възможностите за тяхното решаване.

Държавният глава заяви, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Цикълът „избори след избори“ не е най-доброто решение, така че връчването на първия мандат ще зависи и от хода на консултациите, коментира президентът.

При откриването на 48-ото Народно събрание на 19 октомври съпредседателят на ПП Кирил Петков, заяви, че в този парламент „Продължаваме Промяната“ ще възстанови работата си оттам, откъдето бе спряна, този път като конструктивна, предвидима опозиция. Петков декларира, че ще работят, за да оправдаят доверието на своите избиратели и за решаването на истинските проблеми на хората.

Вижте и

Позицията на партията е, че е важно да бъде съставено правителство с оглед на законите, които трябва да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост, както и за Закона за държавния бюджет, но няма да подкрепят кабинет с първия мандат на ГЕРБ.

Нашата дефиниция на евроатлантическо правителство е евроатлантическо правителство без корупция, заяви Кирил Петков на 7 октомври.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре