Сега четете
Жертвите от рухналия мост в Индия нараснаха на 132, има загинали деца

Жертвите от рухналия мост в Индия нараснаха на 132, има загинали деца

Най-малко 132 са загиналите при рухването на висящия мост в индийския щат Гуджарат в неделя. Съоръжението се срути, докато беше пълно с хора, които бяха дошли да гледат отбелязването на местни хиндуистки празници и паднаха в реката под моста, предаде Ройтерс.

Сред жертвите има неуточнен брой деца, а по данни на властите ранените са десетки, съобщава БТА.

Пак според властите към момента на рухването на моста на и около построеното по време на колониалната епоха съоръжение имало над 400 души. Щатският вътрешен министър Харш Сунгави съобщи, че на самия мост е имало над 150 души.

Мостът над река Маччу в Морби е туристическа атракция, привличаща много хора, които желаят да наблюдават отбелязването на празниците Дивали (празника на светлината) и Чхат Пуджа.
В помощ на операцията за издирване на хората в неизвестност бяха изпратени 50 военнослужещи от индийските военноморски сили и 30 души от военновъздушните, съобщиха властите.
Назначен е петчленен разследващ екип, който да изясни причините за трагедията.

Премиерът Нарендра Моди, който е на тридневно посещение в родния си Гуджарат, съобщи, че контролира лично спасителната операция, в която се включиха и местни жители. Той нареди на щатския премиер да се задейства целият наличен ресурс за спасителната операция.

Вижте и

Опозицията обвини правителството, че преди мостът да бъде отново отворен за обществеността, не му е била направена цялостна техническа оценка, както и такава за тежестта, която може да понесе.

Съоръжението е било затворено за ремонт в продължение на половин година и е било отворено за посетители едва миналата седмица.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре