Сега четете
Жертвите на Хелоуин в Сеул вече са поне 151 ВИДЕО

Жертвите на Хелоуин в Сеул вече са поне 151 ВИДЕО

Множество предимно млади хора, празнуващи Хелоуин в Сеул, попаднаха в капан и бяха смазани, след като тълпа навлязла в тясна уличка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Загинали са най-малко 151 души и още 150 са получили наранявания, като това е най-тежкия подобен инцидент в Южна Корея от години.

Служители на спешната помощ и минувачи отчаяно са правили изкуствено дишане на хора, лежащи по улиците след блъсканицата в столичния квартал Итауон снощи. Чой Сон-бьом, началникът на сеулската пожарна служба, заяви, че броят на жертвите може да нарасне още повече и че 19 от ранените са в критично състояние.

Около 100 000 души са се били събрали в Итауон за най-големите празненства за Хелоуин на открито в страната от началото на пандемията. През последните месеци правителството на Южна Корея облекчи ограниченията, въведени заради КОВИД-19.

Все още не е ясно какво е накарало тълпата да се втурне по тясната, стръмна алея близо до хотел „Хамилтън“ – едно от основните места за партита в Сеул. Един от оцелелите разказа, че много хора са паднали и са се съборили един друг „като домино“, след като са били бутнати от други. По информация от сеулския вестник „Ханкьоре“ оцелелият е казал, че е бил в капан около час и половина преди да бъде спасен. Някои хора викали „Помогнете ми!“, а други не можели да си поемат дъх.

В интервю за новинарския канал „Уай Ти Ен“ свидетел разказа, че е било шокиращо да види редици от тела близо до хотела. Той каза, че първоначално служителите на спешната помощ са били претоварени и минувачи е трябвало да правят изкуствено дишане на ранените, лежащи по улиците.

Началникът на пожарната служба заяви, че телата се изпращат в болници или в спортна зала, където роднините им ще могат да ги идентифицират. Той добави, че повечето от загиналите и ранените са на възраст около 20 години.

Вижте и

Повече от 800 служители на спешната помощ и полицаи от цялата страна, включително всички налични служители в Сеул, са били изпратени на място, за да лекуват ранените. Националната агенция за пожарна безопасност заяви, че служителите ѝ все още се опитват да определят точния брой на спешните пациенти.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол направи изявление, в което призова длъжностните лица да осигурят бързо лечение на ранените и да проверят безопасността на местата за провеждане на празника.

Това е най-смъртоносната подобна трагедия в историята на Южна Корея. През 2005 г. на поп концерт в град Сангджу в южната част на страната загинаха 11 души, а други около 60 бяха ранени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
2
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре