Сега четете
Хирургът Радосвет Горнев, Силвия Кацарова и адвокат Расташки с награди за Будители

Хирургът Радосвет Горнев, Силвия Кацарова и адвокат Расташки с награди за Будители

Лекарят, на когото българите вярват и любим преподавател на студентите -доц. Радосвет Горнев, е сред номинираните за годишните награди Будител на годината, които ще бъдат връчени в навечерието на Деня на Будителите. Родолюбивите организации в страната се обединяват, за да отличат примерите за съхранение на българския дух. Събитието е на 30 октомври в галерията-музей на столичния хотел Анел, когато ще бъде учредена и новата гражданска инициатива – Женски експертен съвет към Общобългарския парламент. 
Гранд-дамите на българската музика Силвия Кацарова и Джина Иванова от Трамвай № 5 също са сред номинираните. Будителят на гражданското общество – адвокат Христо Расташки, който е  водил  множество дела пред административните съдилища в цялата страна във връзка с незаконосъобразни заповеди и актове, също е сред номинираните.
Организатори на събитието са Общобългарският парламент, Организацията на Обединените българи по света с председател Живко Бъчваров, Международната академия на обединените българи,  агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION, Сдружение Велика БОЛГАРИА и др.
През последните години будителите на днешна България внесоха в парламента поредица от петиции, подкрепени от над 50 организации, част от които бяха за премахване на лъжите от българската история.
По инициатива на Патриция Кирилова и с подкрепата на учени и неправителствени организации бе променен законът за най-значимия ни национален празник – 24 май, който вече е на българската азбука, а не на лишената от всякакви исторически аргументи славянска писменост. Аргументите, приети и от депутатите бяха, че българската азбука е станала достояние на много народи със значимата роля на българските царе Борис Първи и Симеон Велики. Ролята на солунските братя Кирил и Методий за разпространение на глаголицата до Рим има своето духовно значение, но се различава от духовната стратегия на великите български царе да изпратят мисионери в различни краища на Европа, за да може и днес да се разбираме без преводач и да имаме еднаква азбука с над 300 милиона граждани от различни държави.
“Призоваваме депутатите и държавната администрация да изпълнят едно от основните си задължения: Отдаване на почит към вечния Български дух, допринесъл за развитието на днешната цивилизация, поне според световни учени и авторитети. Преди девет години отново направихме изискване от Суверена, което бе първата ни крачка към промяната – премахване на тюркския произход на Аспаруховите българи от държавните сайтове” – заявяват инициаторите.
Будителите на днешна България внесоха в парламента и друга петиция, – да се прекрати гаврата с паметта на великите ни предци. Беше дадена гласност на генетичните изследвания на инж.физик Евгени Делев, управител на Българския генетичен проект към американската лаборатория «Фемили Три ДНА». Той е с най-голям брой изследвани от генетична гледна точка българи, с което бяха изключени всички мигрантски хипотези за нашия произход и това налага нашата история да бъде изцяло ревизирана и пренаписана. Този проект доказва, че българският род е местното население на Балканите, а не номадско преселение на азиатци.
А в началото на август т.г. десетки организации и граждани подкрепиха още една инициатива на будителския екип – колективната жалба срещу своеволията на РЗИ и грубото погазване на законите ни.
„Заради по-будните от нас тази абсурдна заповед беше отменена няколко дни след въвеждането й. Но самият факт, че няколко дни са тормозени по незаконен начин български граждани и ако бяхме мълчали, щяха да нарушават човешките ни права до днес, ни кара да изпълним гражданския си дълг, за който мнозина забравят и да им покажем, че България е НАША“, припомня Патриция Кирилова.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре