Сега четете
Радев ще разговаря с ПП в понеделник

Радев ще разговаря с ПП в понеделник

Консултациите, които президентът Румен Радев води за политическата ситуация и възможностите да се състави правителство, ще продължат в понеделник, когато на „Дондуков“ 2 ще бъдат поканени представители на ПП. Това стана ясно от коментар на държавния глава по темата днес от Молдова, където той е на официално посещение.

Радев вече разговаря с депутати от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Консултациите с първата политическа сила се обърнаха на тежък спор, след като президентът и герберите се скараха на кого принадлежи отговорността за окаяното състояние на българската армия.

Днес държавният глава призова политиците да разберат, че е нужен конструктивен диалог помежду им. „Нужни са компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещото на България. Цикълът избори след избори не е най-доброто решение“, изтъкна Радев. Президентът уточни, че от хода на консултациите ще зависи кога ще връчи първия мандат. Съгласно Конституцията той трябва да отиде при най-голямата политическа сила – ГЕРБ-СДС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре