Сега четете
Премахват „Веселото село“ от Борисовата градина

Премахват „Веселото село“ от Борисовата градина

 

В столичната Борисова градина бутат „Веселото село“. Днес започна принудителното премахване на незаконно поставените постройки на заведението. Седем декара ще бъдат присъединени към парка, а от собствениците на сградата ще бъдат изискани средствата за разрушаване на обекта, каза кметът Йорданка Фандъкова.

На събарянето присъстваха освен Фандъкова, председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев, главният архитект на София Здравко Здравков, кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков.

„Изчакахме срока за доброволно премахване. Собствениците от няколко дни като видяха, че вече няма спасение, започнаха постепенно да премахват част от обекта, но срокът е изтекъл, затова така, както поехме ангажимент, техниката влиза“, обясни кметът. Фандъкова подчерта, че в района има дървета, към които изпълнителите трябва да се отнасят много внимателно, за да ги запазят.

Вижте и

Арх. Здравков допълни, че собствениците са използвали всички възможни механизми да бъде забавено махването. Фирмата се е криела от месеци, за да не получи съобщенията. Въпреки това заповедите за доброволно премахване бяха връчени.

Заложено е на мястото на „Веселото село“ да има детска площадка, но тя може да бъде изградена едва след приемането на ПУП. Затова след събарянето теренът ще бъде почистен и облагороден, поясни кметът Фандъкова. Тя припомни, че скоро към Борисовата градина бяха присъединени 12 дка от къпалнята „Мария Луиза“, където район „Средец“ приключва работа с премахването на оградата, каза още той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре